Guvernul va decide pana la 31 iulie care din companiile cu pierderi vor fi privatizate sau lichidate

Postat la 08 februarie 2011 12 afişări

Companiile de stat cu pierderi vor fi clasificate, pana la sfarsitul lunii iulie, in trei categorii, respectiv unitati care isi vor continua activitatea dupa ce vor fi restructurate, care vor fi privatizate sau care vor fi lichidate, a anuntat, luni, premierul Boc, la finalul negocierilor cu FMI.

Pentru companiile de stat va fi introdusa obligatia efectuarii periodice a unui audit extern, iar atributiile de verificare a managementului acestor companii vor fi transferate de la ministerele de resort catre Ministerul Finantelor. "Infiintarea celor doua companii energetice ramane un obiectiv important al Guvernului", a adaugat premierul.

Surse apropiate negocierilor au declarat, in urma cu doua saptamani, agentiei MEDIAFAX, ca FMI va insista in negocierea noului acord pentru privatizarea, reorganizarea sau lichidarea marilor companii de stat, apreciind ca prin vanzarea unor societati viabile statul va reusi sa finanteze la costuri mai reduse deficitul bugetar.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
companii,
pierderi,
guvern,
decizii
/actualitate/guvernul-va-decide-pana-la-31-iulie-care-din-companiile-cu-pierderi-vor-fi-privatizate-sau-lichidate-7961840
7961840
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.