Guvernul trimite la CEDO proiectul privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate

Postat la 13 martie 2013 17 afişări

Proiectul de lege privind despăgubirea foştilor proprietari de imobile naţionalizate va fi transmis şi Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), pentru un punct de vedere, primele mesaje primit în mod informal din partea Curţii fiind extrem de pozitive, a declarat premierul Victor Ponta.

Guvernul trimite la CEDO proiectul privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate

 El a precizat că proiectul va fi discutat, miercuri, de Guvern şi prezentat imediat după în dezbatere publică, urmând să fie aprobat săptămâna viitoare.

"Îl vom trimite şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru a avea, dacă este posibil, un punct de vedere. Primele mesaje pe care le-am primit de acolo în mod informal sunt extrem de pozitive în acest sens", a spus Ponta, în şedinţa de guvern.

Premierul a arătat că prin discuţii cu CEDO se va asigura că soluţia Guvernului nu va genera în continuare un număr important de dosare pe rolul acestei instanţe.

Guvernul intenţionează ca angajarea răspunderii pentru proiectul de lege privind despăgubirea foştilor proprietari de imobile naţionalizate să aibă loc la 26 martie, nu la 19 martie, cum se intenţiona iniţial.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-trimite-la-cedo-proiectul-privind-despagubirile-pentru-imobile-nationalizate-10664752
10664752
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.