Guvernul Rusiei introduce un mecanism pentru controlul capitalului, ca reacţie la sancţiuni

Autor: Mediafax Postat la 01 martie 2022 69 afişări

Guvernul Rusiei introduce un mecanism pentru controlul capitalului, ca reacţie la sancţiuni

Premierul Rusiei, Mihail Mişustin, a anunţat marţi, în contextul sancţiunilor financiare impuse de Occident, măsuri pentru controlul capitalului, pentru a stopa retragerea companiilor străine de pe teritoriul rus.

"Există presiuni politice, astfel că, pentru a le permite companiilor să ia decizii în cunoştinţă de cauză, a fost pregătit un proiect de ordonanţă prezidenţială în sensul introducerii restricţiilor temporare asupra retragerii activelor ruse. Ne aşteptăm ca cei care au făcut investiţii în ţara noastră să fie capabili să activeze în continuare aici", a declarat premierul Mihail Mişustin, potrivit agenţiilor Tass şi RIA Novosti, citate de CNN.

"Eu sunt convins că presiunile sancţiunilor vor scădea la un moment dat, iar cei care nu vor reduce proiectele în ţara noastră, pe baza sloganurilor politicienilor străini, vor câştiga", a subliniat premierul Rusiei.

Uniunea Europeană, Statele Unite şi Marea Britanie au decis excluderea anumitor bănci ruse din sistemul internaţional de tranzacţii interbancare "Swift" şi blocarea activelor Băncii Centrale a Rusiei, ca reacţie la intervenţia militar rusă în Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
sanctiuni,
capital,
control

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.