Guvernul propune cota unica de 12% si reducerea contributiei pe salariu la 41%. Este realist?

Postat la 19 octombrie 2010 15 afişări

Reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 12%, diminuarea contributiilor sociale de la 44% la 41% si cresterea salariului minim de la 600 de lei la 700 de lei sunt propunerile pe care Guvernul ar urma sa le inainteze delegatiei FMI.

Estimarile facute de PDL sustin ca interventiile vizate vor aduce o scadere a bugetului cu 2,2 mld. euro, suma care poate fi acoperita fie prin majorarea deficitului deja convenit cu FMI de la 4,4% la 4,8%, fie prin mentinerea deficitului bugetar si taierea respectivei sume din fondurile alocate investitiilor.

Economistul Liviu Voinea sustine ca, pe langa reducerea CAS, prioritatea trebuie sa fie plafonarea contributiei la sistemul de sanatate, care sa fie dublata de eliminarea totala a pilonului II de pensii, "indiferent de cat ar tipa societatile de asigurare".

Detalii pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-propune-cota-unica-de-12-si-reducerea-contributiei-pe-salariu-la-41-este-realist-7494675
7494675
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.