Guvernul pregăteşte "lista ruşinii": Firmele obişnuite să conteste licitaţii vor fi prezentate public

Postat la 04 octombrie 2012 15 afişări

Firmele care au avut mai mult de 10 contestaţii respinse la licitaţii publice şi cele care îşi retrag contestaţia fără ca plângerea să fi fost rezolvată vor fi prezentate public pe o pagină de Internet, iar statul va reţine o cotă din garanţia de participare chiar dacă firma renunţă la contestaţie.

Cota din garanţia de participare este calculată în funcţie de valoarea estimată a contractului. Garanţia de participare va fi returnată integral doar dacă respectiva contestaţie este retrasă pentru că autoritatea contractantă a remediat problemele reclamate. Procedura va fi reglementată de Guvern printr-o nouă modificare a legislaţiei achiziţiilor publice. Una dintre măsurile avute în vedere de Executiv este ca, până la data de 31 ianuarie a fiecărui an, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) să publice pe pagina proprie de Internet numele firmelor care, în cursul anului precedent, au depus contestaţii şi le-au retras fără ca autoritatea contractantă să adopte măsuri de remediere. Tot pe pagina de Internet vor fi indicate şi firmele care au avut mai mult de zece contestaţii respinse.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
fisc,
firme,
licitatii,
lista rusinii
/actualitate/guvernul-pregateste-lista-rusinii-firmele-obisnuite-sa-conteste-licitatii-vor-fi-prezentate-public-10160107
10160107
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.