Guvernul obligă primarii să restituie banii de alegeri, atenţionând că nu le va mai alimenta bugetul

Postat la 15 martie 2012 13 afişări

Primarii vor fi obligaţi să restituie Guvernului banii care vor fi alocaţi din Fondul de rezervă bugetară, prin intermediul MAI, pentru ştampile şi buletine de vot la alegerile locale, Executivul urmând să sisteze alimentarea bugetelor pentru acele autorităţi care nu vor respecta această obligaţie.

Procedura a fost convenită în şedinţa de marţi a Guvernului, prin ordonanţă de urgenţă, cu argumentul că este necesar să fie stabilit un mecanism de recuperare din bugetele locale a sumelor alocate Ministerului Administraţiei şi Internelor, pentru prefecturi, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului. "Necesitatea asigurării într-un termen cât mai scurt a fondurilor pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din 2012, astfel încât să se respecte calendarul acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale şi să se evite o eventuală blocare a alegerilor în unele localităţi, din cauza lipsei fondurilor, determină stabilirea unui mecanism de recuperare din bugetele locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti, ale judeţelor sau al municipiului Bucureşti a sumelor alocate Ministerului Administraţiei şi Internelor, pentru prefecturi, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvemului, pentru desfăşurarea procesului electoral", se arată în nota de fundamentare a ordonanţei, obţinută de MEDIAFAX.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alegeri,
guvern,
buget,
bani,
restituire
/actualitate/guvernul-obliga-primarii-sa-restituie-banii-de-alegeri-atentionand-ca-nu-le-va-mai-alimenta-bugetul-9400344
9400344
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.