Guvernul nu stă la coadă: cum a uitat statul să plătească o datorie de 1,5 miliarde de euro către mediul privat

Postat la 30 august 2010 8 afişări

La finele lunii iunie statul avea către mediul privat datorii mai vechi de 90 de zile de 1,847 miliarde de lei, dintre care cea mai mare parte, peste un miliard de lei, reprezintă datoriile autorităţilor locale, conform datelor ministerului de Finanţe obţinute la solicitarea Gândul.

Când vine vorba despre datoriile totale ale statului către mediul privat însă, ministerul tace mâlc, încercând să ascundă aceste cifre cât de mult poate. Pe 21 iulie Gândul a solicitat Finanţelor situaţia completă a arieratelor, respectiv valoarea datoriilor totale ale statului, defalcată pe scadenţe (mai mari de 30 de zile, de 60 de zile şamd) precum şi principalele sectoare economice faţă de care statul este dator, cum ar fi construcţiile sau industria farmaceutică.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
Guvern,
datorii,
privat,
arierate
/actualitate/guvernul-nu-sta-la-coada-cum-a-uitat-statul-sa-plateasca-o-datorie-de-1-5-miliarde-de-euro-catre-mediul-privat-7055849
7055849
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.