Guvernul limitează salariile directorilor din companii de stat

Postat la 29 mai 2013 46 afişări

Guvernul va limita salariile directorilor din companii de stat la un nivel reprezentând de şase ori salariul mediu brut în ramura respectivă, iar alte compensaţii vor fi acordate doar în baza performanţei, a anunţat premierul Ponta, făcând referire la cazul Nuclearelectrica prezentat de MEDIAFAX.

Guvernul limitează salariile directorilor din companii de stat

 Limitarea va fi operată prin ordonanţă de urgenţă.

Premierul Victor Ponta a precizat că proiectul acestei ordonanţe a fost introdus pe agenda şedinţei de miercuri a Guvernului şi conţine prevederi "inspirate" din legislaţia Poloniei şi agreate de Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană.

"Prin această reglementare, vom limita posibilitatea veniturilor salariale ale celor din conducerea executivă la de şase ori media salariului mediu brut lunar din ramura respectivă. Deci, este o raportare la salariul care se câştigă în ramura respectivă, de şase ori salariul mediu vă asigur că este deja un salariu foarte bun. Media în general este în jur de o mie euro, depinde de ramură. Evident, orice altceva se plăteşte în plus se plăteşte în funcţie de îndeplinirea indicatorilor de performanţă", a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern, în faţa jurnaliştilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-limiteaza-salariile-directorilor-din-companii-de-stat-10909049
10909049
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.