Guvernul japonez, in stare de alerta maxima din cauza problemelor de la centrala Fukushima.

Postat la 29 martie 2011 12 afişări

Premierul japonez, Naoto Kan, a dat asigurari marti ca Guvernul este "in stare de alerta maxima" in fata problemelor ridicate de la centrala nucleara avariata Fukushima, potrivit presei.

Kan a subliniat ca situatia ramane, in continuare, "imprevizibila" in aceasta centrala, ale carei sisteme de racire de la patru dintre cele sase reactoare sunt in pana si unde scurgerile radioactive s-au multiplicat, dupa cutremurul urmat de un tsunami la 11 martie.

Guvernul "va aborda aceasta problema intr-o stare de alerta maxima", a adaugat el, in cadrul unei reuniuni a Comisiei pentru Buget din cadrul Senatului, potrivit declaratiilor citate de presa."Nu putem sa negam ca evaluarea riscurilor unui tsunami, la acea vreme, a fost foarte eronata", a declarat Kan, in legatura cu locul ales pentru instalarea acestei centrale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Fukushima,
Japonia,
alerta,
centrala
/actualitate/guvernul-japonez-in-stare-de-alerta-maxima-din-cauza-problemelor-de-la-centrala-fukushima-8108068
8108068
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.