Guvernul îngheaţă şi pentru următorii ani angajările în sectorul public, dar cu reguli flexibile

Postat la 19 aprilie 2012 14 afişări

Guvernul va continua şi în următorii ani să reducă numărul de salariaţi în sectorul public, prin angajarea unei singure persoane la şapte posturi vacantate, sistem care va fi însă aplicat cu mai multă flexibilitate pentru ca blocajele generate de lipsa de personal să fie eliminate.

Angajamentul de a continua politica de îngheţare a anagjărilor în sistemul public, cu mici excepţii, a fost introdus în Programul de convergenţă pentru perioada 2012-2015, la capitolul "Obiectivele pe termen mediu".

" Deşi nu se mai întrevăd măsuri de austeritate de genul celor aplicate în 2010, pe partea de cheltuieli se va menţine o abordare prudentă tocmai pentru a consolida trendul sustenabil al finanţelor publice. Reducerea numărului de angajaţi în sectorul public va continua prin politica de înlocuire a unui singur anagajat din 7 care părăsesc sistemul; această politică va fi însă aplicată cu mai multă flexibilitate, pentru a se elimina blocajele determinate de lipsa de personal ", se arată în documentul aprobat, miercuri, de Guvern şi obţinut de MEDIAFAX

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Guvern,
îngheaţă,
angajări,
reguli flexibile
/actualitate/guvernul-ingheata-si-pentru-urmatorii-ani-angajarile-in-sectorul-public-dar-cu-reguli-flexibile-9545982
9545982
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.