Guvernul ia în calcul înfiinţarea unei noi firme prin care să transfere bani pentru Oltchim - surse

Postat la 10 octombrie 2012 11 afişări

Guvernul ia în calcul înfiinţarea unei noi societăţi comerciale pentru Oltchim, prin intermediul căreia să poate fi asigurate atât fonduri pentru furnizori şi repornirea combinatului, cât şi banii pentru plata salariilor angajaţilor, au declarat MEDIAFAX surse guvernamentale.

"Guvernul a luat în calcul mai multe variante pentru repornirea activităţii la Oltchim şi plata salariilor, astfel încât sumele alocate să nu mai fie blocate de creditori, iar una dintre soluţii este înfiinţarea unei noi societăţi comerciale prin care să fie derulate aceste operaţiuni", au precizat sursele citate. Guvernul urmează să decidă dacă va aproba această variantă.

La începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, premierul Victor Ponta a declarat că trebuie găsită "o soluţie juridică" pentru asigurarea banilor de salarii, fără ca fondurile să mai fie blocate de creditori.

Ponta a aprobat totodată introducerea pe ordinea de suplimentară a şedinţei de guvern un act normativ care mandatează Ministerul Economiei să înfiinţeze "o societate comercială referitoare la Oltchim".

Marţi, premierul a declarat că angajaţii Oltchim ar urma să încaseze în luna octombrie salariile restante, iar în noiembrie vor fi repornite, în mod treptat, anumite secţii

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Guvern,
Oltchim,
societăţi comerciale
/actualitate/guvernul-ia-in-calcul-infiintarea-unei-noi-firme-prin-care-sa-transfere-bani-pentru-oltchim-surse-10187301
10187301
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.