Guvernul Greciei presează acţionarii băncilor să contribuie masiv la recapitalizarea acestora

Postat la 06 aprilie 2012 10 afişări

Autorităţile de la Atena exercită presiuni asupra acţionarilor băncilor să contribuie cu sume de ordinul miliardelor de euro pentru recapitalizarea acestora, astfel încât guvernul să evite naţionalizarea instituţiilor financiare.

Acţionarii urmează să afle săptămâna viitoare detaliile pachetului de sprijin financiar din partea guvernului elen, care vrea ca băncile să rămână în proprietate privată. Termenii ofertei vor determina probabil dacă acţionarii vor dori sau nu să participe, iar în cazul unui refuz băncile ar putea ajunge în proprietatea statului. În cel mai pesimist scenariu, sistemul bancar elen ar putea avea nevoie de 50 de miliarde de euro, respectiv un sfert din PIB-ul Greciei. Banii sunt necesari în urma pierderilor generate de împrumuturi şi a schimbului de obligaţiuni suverane care a salvat Grecia de la faliment.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
guvern,
banci,
recapitalizare
/actualitate/guvernul-greciei-preseaza-actionarii-bancilor-sa-contribuie-masiv-la-recapitalizarea-acestora-9484809
9484809
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.