Guvernul da 500 mil. euro pentru programul "umbra electronica". Ce va sti statul despre fiecare dintre noi

Postat la 13 aprilie 2010 11 afişări

Din 2011, fiecare cetatean va plati pe internet, cu o semnatura electronica, toate darile catre stat. Cu un click, statul va urmari toate tranzactiile si actele online ale cetateanului.

Romanilor li se pregateste ceva cu ajutorul faimosului serviciu eRomania: autoritatile vor ca, pana la sfarsitul anului 2011, toti cetatenii sa aiba o "umbra electronica". Asa numita semnatura electronica se va obtine, contra cost, benevol anul acesta si obligatoriu la anul, prin completarea datelor din buletin. Ea va avea o dubla menire: 1. oficial va ajuta cetatenii si companiile sa-si plateasca usor darile catre stat; 2. va ajuta statul sa-si monitorizeze cetatenii - practic, orice demers personal, care va presupune interactiunea directa sau indirecta cu orice oficialitate sau chiar si cu alte persoane fizice ori juridice va fi consemnat electronic si va putea fi consultat de cei abilitati. Aici intra multe, de la inmatricularea masinii pana la simpla comanda prin internet a unui buchet de flori.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
program,
dari,
stat,
tranzactii,
cetateni
/actualitate/guvernul-da-500-mil-euro-pentru-programul-umbra-electronica-ce-va-sti-statul-despre-fiecare-dintre-noi-5881231
5881231
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.