Guvernul creează un consiliu pentru o altă strategie economică, de această dată pe competitivitate

Postat la 06 octombrie 2011 16 afişări

Guvernul a decis, prin memorandum, crearea Consiliului Naţional de Competitivitate, o structură care să realizeze o nouă strategie pentru sectorul economic, de data aceasta în domeniul competitivităţii, şi care să prezinte, semestrial, rapoarte cu privire la "dinamica competitivităţii economice".

Noua structură va fi condusă de consilierul economic al premierului, Andreea Paul-Vass. "Este vorba de o platformă guvernamentală, pe baza unui parteneriat public-privat, care să asigure un dialog autentic între maşinăria guvernamentală, mediul de afaceri şi mediul universitar şi academic. Obiectivul major al Consiliului este elaborarea Strategiei Naţionale de Competitivitate România 2020. Va oferi o viziune integrată asupra acestui aspect şi va fundamenta politicile publice", a declarat Vass. Potrivit acesteia, Consiliul va fi format din 20 decidenţi din instituţiile centrale, experţi din cele mai competitive 12 universităţi, precum şi 40 reprezentanţi ai companiilor care sunt cele mai mare angajatoare şi contributoare la bugetul de stat.

Mai mult pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
consiliu,
competitivitate,
strategie
/actualitate/guvernul-creeaza-un-consiliu-pentru-o-alta-strategie-economica-de-aceasta-data-pe-competitivitate-8841309
8841309
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.