Guvernul avizează scăderea cvorumului de participare la referendum. Ponta: Boicotul nu e o exprimare

Postat la 16 aprilie 2013 18 afişări

Guvernul va emite un aviz pozitiv la proiectul legislativ depus de mai mulţi parlamentari ai USL privind scăderea cvorumului de participare la referendum de la 50% la 30%, a anunţat premierul Victor Ponta.

Guvernul avizează scăderea cvorumului de participare la referendum. Ponta: Boicotul nu e o exprimare

 "Proiectul este făcut exact în baza deciziilor de anul trecut ale Curţii Constituţionale, şi anume un prag identic pentru toate tipurile de referendum, nu doar pentru demiterea preşedintelui sau pentru Constituţie (...) Se scade doar pragul pentru cei care eventual boicotau referendumul, pentru că boicotul nu este o exprimare a voinţei electorale. Eşti pentru, contra sau să nu împiedici adoptarea unor decizii importante", a spus Ponta, în şedinţa de guvern.

Mai mulţi parlamentari USL au depus, la Senat, un proiect legislativ de modificare a Legii referendumului, prin care propun scăderea cvorumului de participare la referendum de la 50% la 30%, a declarat, marţi, deputatul PSD Florin Iordache.

El a precizat că proiectul propune ca referendumul să fie validat dacă nu mai puţin de 25% din populaţia cu drept de vot se pronunţă, aceasta fiind cea de-a doua condiţie cumulativă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-avizeaza-scaderea-cvorumului-de-participare-la-referendum-ponta-boicotul-nu-e-o-exprimare-10752910
10752910
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.