Guvernul a revizuit in usoara scadere estimarea de crestere PIB in trimestrul II, la 0,2-0,3%

Postat la 14 august 2011 8 afişări

Guvernul a revizuit in usoara scadere estimarea privind cresterea PIB in trimestrul al doilea fata de primul trimestru al anului, de la 0,3-0,4% cat anticipa initial la 0,2-0,3%, mizand insa pe o performanta mai buna in trimestrul III datorita productiei agricole, pentru a atinge tinta pe intregul an.

"Estimarea de crestere economica este revizuita la acest moment in usoara scadere, la 0,2-0,3%, fara sa existe totusi datele finale. Se spera insa intr-o performanta mai buna in trimestrul al treilea, datorita productiei agricole, astfel incat tinta unei cresteri economice de 1,5% pentru intregul an sa fie atinsa", au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale. La sfarsitul lunii iulie, surse guvernamentale au declarat agentiei MEDIAFAX ca Guvernul mizeaza pe o crestere a Produsului Intern Brut (PIB) in trimestrul II, fata de primul trimestru, de 0,3-0,4%, cifrele fiind discutate si cu oficialii Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, in ultima misiune de evaluare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prognoza,
economie,
PIB,
revizuire
/actualitate/guvernul-a-revizuit-in-usoara-scadere-estimarea-de-crestere-pib-in-trimestrul-ii-la-0-2-0-3-8616202
8616202
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.