Guvernul a extins lista proiectelor UE prioritare la 150 de lucrări şi a urcat finanţarea la 14 miliarde euro

Postat la 11 aprilie 2012 13 afişări

Guvernul a extins lista proiectelor finanţate de către Uniunea Europeană şi considerate prioritare de către partea română, de la 100 la 150 lucrări, valoarea totală a finanţării crescând de la aproximativ 8 miliarde euro la 14 miliarde euro, decizie aprobată în şedinţa de miercuri a Executivului.

Lusta a fost modificată prin eliminarea a 13 proiecte considerate nerelevante din punct de vedere al creşterii gradului de absorbţie a fondurilor UE şi adăugarea altor 63 de proiecte din domeniul transporturilor (în principal legate de coridorul IV paneuropean), energiei, mediului, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

Printre proiectele adăugate se află şi unele lucrări finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR).

Lista proiectelor a fost stabilită de Guvern la sfârşitul anului trecut, majoritatea dintre acestea fiind atunci la un stadiu de execuţie cu puţin peste 0%. Pentru multe dintre aceste proiecte, semnate în intervalul 2009-2011, Executivul s-a angajat să ridice gradul de execuţie aproape de 50%, dacă termenul de finalizare nu expiră chiar în acest an. Conform calendarului, proiectele trebuie finalizate în perioada 2012-2015.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
proiect,
lucrări,
finanţare
/actualitate/guvernul-a-extins-lista-proiectelor-ue-prioritare-la-150-de-lucrari-si-a-urcat-finantarea-la-14-miliarde-euro-9509732
9509732
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.