Guvernul a discutat scoaterea din competenţa DNA a infracţiunilor vamale şi evaziunea sub un milion de euro

Postat la 19 iunie 2013 44 afişări

Guvernul a discutat eliminarea din competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie a cerectării infracţiunilor vamale şi de evaziune fiscală cu daune sub un milion euro echivalent în lei, anchetarea acestor cazuri urmând să treacă în atribuţia parchetelor, au spus pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Guvernul a discutat scoaterea din competenţa DNA a infracţiunilor vamale şi evaziunea sub un milion de euro

 Măsura a fost discutată în şedinţa de miercuri a Executivului, sub forma unui proiect de ordonanţă de urgenţă iniţiat de Ministerul Justiţiei.

Sursele citate susţin că proiectul a fost iniţiat ca urmare a unei solicitări în acest sens a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

"În motivarea necesităţii actului normativ, ministrul Justiţiei a arătat că aproximativ 40% din cazuistica de care se ocupă procurorii DNA este constituită din infracţiuni de evaziune fiscală şi vamală. Cea mai mare parte a acestor cazuri sunt infracţiuni cu un prejudiciu relativ mic. DNA a fost creat pentru acte de mare corupţie, iar o astfel de cazuistică blochează activitatea procurorilor", au arătat sursele.

Contactat de MEDIAFAX şi solicitat să comenteze această informaţie privind eliminarea competenţei DNA de cercetare pentru infracţiuni vamale şi de evaziune cu daune sub un milion de euro, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, iniţiatorul proiectului de ordonanţă, a declarat că a fost o discuţie fără să fie luată deocamdată o decizie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-a-discutat-scoaterea-din-competenta-dna-a-infractiunilor-vamale-si-evaziunea-sub-un-milion-de-euro-10987036
10987036
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.