Groupon intră pe terenul Amazon

Autor: Ioana Matei Postat la 28 august 2013 242 afişări

Compania americană Groupon, care oferă prin intermediului site-ului cu acelaşi nume cupoane de reduceri, a raportat în al doilea trimestru venituri mai mari cu 7% faţă de aceeaşi perioadă din 2012, la 608,7 milioane euro, ca urmare a creşterii vânzărilor din SUA şi Canada cu 45% şi pe fondul deciziei companiei de a începe să vândă şi direct produse.

Groupon intră pe terenul Amazon

Compania a anunţat de asemenea că Eric Lefkofsky, un miliardar din Chicago, va ocupa în mod permanent funcţia de director executiv al companiei după o perioadă de interimat. Lefkofsky a fost mai întâi CEO interimar al Groupon începând cu luna februarie, când l-a înlocuit pe fondatorul companiei, Andrew Mason. În ultimele luni, Groupon şi-a schimbat strategia de business şi s-a axat pe o afacere tradiţională de comerţ electronic prin care vinde direct produse, şi nu doar cupoane de reduceri, în special prin intermediul aplicaţiei pentru smartphone-uri.

Internet broadband fără întreruperi în avion, chiar şi deasupra oceanelor, începând din septembrie

iniile aeriene vor putea oferi în curând pasagerilor internet de mare viteză în timpul zborului, fără întreruperi, chiar şi deasupra oceanelor, datorită evoluţiei serviciilor prin satelit, iar companiile specializate promit că, odată cu scăderea costurilor, broadband-ul în avion va deveni gratis. Conexiunile care asigură în prezent serviciile de internet în zbor, improvizate din servicii destinate telefoanelor mobile şi televiziunii DTH, vor fi înlocuite de semnale puternice, concentrate pe aeronave, transmise de sateliţi performanţi.

Cererea semnificativă pentru servicii de internet de mare viteză în avion va genera suficiente afaceri pentru a facilita scăderea costurilor, astfel că broadband-ul în zbor va deveni într-un final gratis, cred directorii executivi din industrie. În prezent, conexiunile la internet în avion oferă viteze scăzute de descărcare, sunt întrerupte de numeroase „zone moarte„ şi nu satisfac pasagerii. Grupul american ViaSat Inc. va lansa în septembrie serviciul de internet de mare viteză, prin satelit, pentru aeronave, care va fi disponibil iniţial pentru pasagerii JetBlue Airways. ViaSat promite fiecărui pasager o conexiune mai performantă în zbor decât viteza disponibilă în prezent pentru o întreagă aeronavă.

„Cu 10 ani în urmă, eram obişnuiţi să utilizăm dial-up. Nimeni nu mai face asta acum. Aceeaşi evoluţie prin care am trecut în locuinţă va avea loc acum în aeronave„, comentează Tim Mahoney, directorul general al diviziei de tehnologie aerospaţială a grupului american Honeywell International, care oferă echipamente pentru sateliţi. Sateliţii sunt acum capabili de aşa-numite „raze spot„, care transmit un semnal concentrat, faţă de acoperirea de tip umbrelă asigurată de tehnologiile de transmisie TV.

Astfel este asigurată suficientă viteză pentru a oferi un serviciu de calitate tuturor pasagerilor aflaţi într-un avion. Conexiunea la internet în aer este disponibilă în prezent pentru 40% dintre zborurile operate de companiile din SUA şi Canada, potrivit analiştilor. Rata de utilizare este foarte redusă, estimându-se că numai 5% dintre pasageri sunt dispuşi să plătească în plus pentru a accesa internetul în timpul călătoriilor. Odată cu răspândirea largă a noilor tehnologii şi creşterea ratei de utilizare, costurile suportate de către operatorii aerieni vor deveni comparabile cu un suc şi o pungă de alune per pasager, astfel că serviciul de internet broadband în zbor are şanse mari să devină gratis, anticipează executivii de la ViaSat.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/groupon-intra-pe-terenul-amazon-11277189
11277189
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.