GREVĂ GENERALĂ în Grecia împotriva închiderii de către Guvern a radiodifuziunii elene

Postat la 13 iunie 2013 29 afişări

Activitatea în Grecia înceta joi dimineaţa, după un apel la grevă generală lansat de principalele două sindicate din ţară, în sectoarele public şi privat, în semn de protest faţă de închiderea radioteleviziunii publice ERT marţi, care a şocat opinia publică greacă şi restul Europei.

GREVĂ GENERALĂ în Grecia împotriva închiderii de către Guvern a radiodifuziunii elene

 Transportul în comun şi administraţiile urmau să fie cele mai afectate de grevă, lansată în regim de urgenţă, în urma emoţiei provocate de închiderea posturilor de televiziune şi tuturor posturilor de radio din cadrul serviciului public, marţi, decisă de Guvernul premierului Antonis Samaras, care desfiinţează dintr-o singură lovitură aproximativ 2.700 de locuri de muncă în sectorul public.

Jurnaliştii din audiovizual se aflau de asemenea în grevă, niciun buletin de ştiri nu era difuzat, însă ziarele au apărut joi, dar nu vor apărea vineri, din cauza unei greve de 24 de ore, joi, a jurnaliştilor din presa de cotidian.

Aproximativ zece zboruri interne de pe aeroportul internaţional din Atena urmau să fie anulate, iar aproximativ 50 au fost reprogramate mai târziu, din cauza încetării muncii de către controlorii aerieni, potrivit unei surse aeroportuare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/greva-generala-in-grecia-impotriva-inchiderii-de-catre-guvern-a-radiodifuziunii-elene-10963299
10963299
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.