Greplin, o amenintare pentru Google?

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 07 martie 2011 23 afişări

In materie de cautare pe internet, Google este liderul incontestabil. Motorul nu cauta insa prin retele sociale si nici prin alte servicii folosite de utilizatori pe baza de cont si parola. O nisa pe care mizeaza acum Greplin.

Daniel Gross, un tanar proaspat absolvent de liceu din Israel, a pus alaturi de Robby Walker (27 de ani) bazele Greplin, un serviciu de cautare care returneaza rezultate gasite pe site-uri precum Facebook, Twitter, Google Documents, Salesforce si nu numai. In teorie, un avantaj urias in fata motoarelor de cautare traditionale care returneaza rezultate doar din paginile de internet publice si, cu exceptia blogurilor, nu cauta in social media.

La doar 19 ani, Gross a reusit deja sa atraga o investitii totale de cinci milioane de dolari, din care o buna parte de la cunoscutul fond Sequoia Capital, scrie BusinessInsider.

In prima faza, a prezentat serviciul la a carui versiune beta a lucrat doar 48 de ore celor de la Y Combinator, un soi de fond de investitii american care cauta proiecte inca nelansate oferindu-le prima runda de finantare, de obicei nu mai mare de 20.000 de dolari. A atras astfel atentia in Silicon Valley si apoi si primele investitii, in total 780.000 de dolari, din partea unor oameni precum Paul Buchheit, omul care a creat Gmail, Chris Dixon sau Bret Taylor, directorul de tehnologie de la Facebook.

Finantarea de patru milioane de dolari la fondul Sequoia Capital a primit-o in decembrie anul trecut. Serviciul a fost lansat luna trecuta, insa deocamdata nu a indexat nicio pagina web sau document, deci functionalitatea lui nu poate fi inca testata. Dar se stie ca managerii Sequoia n-au investit chiar in orice de-a lungul timpului, ba din contra, au finantat giganti precum Google, YouTube, PayPal, Oracle sau Apple.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Greplin,
Google,
amenintare
/actualitate/greplin-o-amenintare-pentru-google-8036098
8036098
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.