Grecul Kostas Loukas vine la conducerea Microsoft România

Autor: Anca Barbulescu Postat la 10 aprilie 2013 64 afişări

Kostas Loukas, care a condus anterior Microsoft Grecia şi, din ianuarie 2012, Microsoft Cipru şi Malta, preia începând de azi poziţia de director general al filialei din România a Microsoft, conform unui anunţ al companiei.

Grecul Kostas Loukas vine la conducerea Microsoft România

“Microsoft anunţă numirea lui Kostas Loukas în funcţia de director general al Microsoft România. Kostas se alătură Microsoft România pentru a conduce transformarea companiei către un business de device-uri şi servicii în ţară”, scrie în comunicatul Microsoft.

Kostas Loukas are o experienţă de opt ani la Microsoft în poziţii de management general, marketing, operaţiuni şi finanţe. El şi-a început cariera la Microsoft Grecia în rolul de controlor financiar în 2005, după care timp de trei ani a ocupat rolul de director financiar şi administrativ. Timp de un an începând cu 2009, Loukas a fost director general interimar al Microsoft Grecia şi în 2010 a fost numit director de marketing şi operaţiuni în cadrul aceleiaşi companii. începând cu luna ianuarie 2012, el a condus afacerile Microsoft pentru Cipru şi Malta.

Înainte de a intra în grupul Microsoft, Loukas a lucrat trei ani pentru Coca-Cola Southeast Europe, având mai multe roluri manageriale. Cariera sa include şi o perioadă petrecută la P&G, rol în care a sprijinit echipe de marketing şi de vânzări din perspectiva unui specialist în finanţe. El a absolvit un program de Executive MBA la INSEAD, studii masterale în Finanţe la London School of Economics şi este licenţiat în Economie de Universitatea din Atena.

Schimbarea de CEO de la Microsoft România are loc după ce fostul şef, Ronald Binkofski, a preluat la începutul acestui an conducerea operaţiunilor din Polonia a producătorului american de software.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grecul-kostas-loukas-vine-la-conducerea-microsoft-romania-10730238
10730238
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.