Grecia vrea să vândă Eurobank în două etape, începând de anul viitor

Postat la 05 august 2013 37 afişări

Fondul pentru stabilitate financiară al Greciei a avizat preliminar un plan pentru vânzarea în două etape a băncii elene Eurobank, care prevede posibila intrare a unui investitor privat în acţionariatul băncii în primul trimestru al anului următor.

Grecia vrea să vândă Eurobank în două etape, începând de anul viitor

 Fondul Elen pentru Stabilitate Financiară a preluat controlul Eurobank, respectiv 94% din acţiuni, după ce a recapitalizat instituţia de credit cu fonduri puse la dispoziţia statului elen printr-un program finanţat de ţările din zona euro şi FMI.

Planul, care se află în faza stabilirii detaliilor finale, prevede intrarea în acţionariat a unui investitor privat cu un pachet de acţiuni de 30-40%, printr-o majorare de capital care ar putea avea loc în primul trimestru al anului următor, scrie Kathimerini.

Pregătirile pentru această primă etapă fac imposibilă vânzarea de acţiuni mai devreme de începutul anului următor, notează publicaţia.

Participaţia investitorului privat va creşte ulterior peste pragul de 50%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grecia-vrea-sa-vanda-eurobank-in-doua-etape-incepand-de-anul-viitor-11208248
11208248
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.