Grecia va relua miercuri discuţiile cu creditorii privaţi, sperând să evite falimentul

Postat la 18 ianuarie 2012 11 afişări

Grecia va relua miercuri negocierile tensionate cu creditorii privaţi, încercând să depăşească blocajul la care s-a ajuns vineri şi să evite intrarea în default (incapacitate de plată).

Grupul de lobby Institute of International Finance (IIF), care reprezintă deţinătorii privaţi de obligaţiuni ale statului elen, în principal bănci şi companii de asigurări, şi-a trimis reprezentanţii la Atena, discuţiile cu guvernul elen urmând să fie reluate miercuri. Negocierile au fost suspendate vineri, din cauza neînţelegerilor dintre cele două părţi privind dobânda care va fi oferită de Grecia pentru obligaţiunile cu maturitatea pe termen lung oferite în schimbul datoriilor care vor ajunge la scadenţă în următorii ani. De asemenea, negociatorii nu au reuşit încă să convingă suficienţi creditori privaţi să accepte participarea voluntară la plan.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
discutii,
creditori,
evitare,
faliment
/actualitate/grecia-va-relua-miercuri-discutiile-cu-creditorii-privati-sperand-sa-evite-falimentul-9155355
9155355
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.