Grecia va rămâne în recesiune în 2012 pentru al patrulea an consecutiv

Postat la 15 septembrie 2011 9 afişări

Grecia va rămâne în recesiune în 2012 pentru al patrulea an consecutiv, a declarat joi ministrul elen de Finanţe, Evangelos Venizelos, revizuind estimările anterioare ale guvernului, care anticipa că economia va atinge nivelul minim în acest an.

Declinul activităţilor economice, înrăutăţit de măsurile de austeritate menite să echilibreze finanţele publice, a depăşit aşteptările şi a împiedicat atingerea ţintelor bugetare stabilite de guvern cu creditorii internaţionali. "Trebuie să conştientizăm că recesiunea din ultimii trei ani se va prelungi în al patrulea. Trebuie să realizăm cât de gravă este recesiunea pentru a înţelege divergenţa faţă de estimările troicei UE/FMI/BCE din mai 2011", a afirmat Venizelos în faţa Parlamentului. Autorităţile de la Atena au introdus o nouă taxă pe proprietăţile imobiliare, pentru a putea respecta ţintele referitoare la venituri, cheltuieli şi un deficit de 7,6% din PIB, esenţial pentru a primi finanţare prin programul internaţional convenit anul trecut.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
recesiune,
estimari,
guvern
/actualitate/grecia-va-ramane-in-recesiune-in-2012-pentru-al-patrulea-an-consecutiv-8756417
8756417
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.