Grecia rămâne rapid fără bani. Rezervele de lichidităţi sunt aproape de zero

Postat la 31 iulie 2012 14 afişări

Statul elen rămâne rapid fără bani, iar fără fonduri de la creditorii internaţionali nu va mai putea plăti salariile, pensiile şi ajutoarele sociale, a declarat, marţi, secretarul de stat din Ministerul de Finanţe Christos Staikouras.

"Rezervele de bani sunt aproape zero. Este riscant de presupus până când vor ajunge, întrucât depinde întotdeuna de execuţia bugetară, venituri şi cheltuieli. Dar suntem cu siguranţă pe marginea prăpastiei. Nu a fost virată tranşa pe care trebuia să o primim şi avem problema maturităţii pe 20 august a unor obligaţiuni deţinute de BCE", a spus Staikouras la postul de televiziune de stat NET, preluat de cotidianul The Guardian.

Partenerii europeni ai Greciei au promis că statul elen va avea asigurată finanţarea necesară inclusiv pentru luna august, când trebuie să răscumpere obligaţiuni de 3,2 miliarde de euro aflate în portofoliul statului elen. Detaliile finanţării pentru Grecia nu au fost anunţate încă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Grecia,
bani,
lichidităţi
/actualitate/grecia-ramane-rapid-fara-bani-rezervele-de-lichiditati-sunt-aproape-de-zero-9912808
9912808
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.