Grecia nu va primi urmatoarea transa daca nu va lua noi masuri de austeritate

Postat la 20 iunie 2011 7 afişări

Ministrii Finantelor din zona euro au amanat decizia finala privind acordarea urmatoarei transe, de 12 miliarde euro, din imprumutul de urgenta convenit anul trecut cu Grecia, solicitand guvernului elen adoptarea unor noi masuri dure de austeritate pentru deblocarea fondurilor.

Oficialii europeni au precizat ca estimeaza plata transei pana la mijlocul lunii iulie. Grecia are nevoie de bani pana la jumatatea lunii viitoare pentru a evita intrarea in default (incapacitate de plata). Liderii europeni insista ca deblocarea urmatoarei transe sa fie conditionata de aprobarea, de catre parlamentul elen, a unor noi legi privind reforme fiscale si privatizarea activelor statului. Intre timp, populatia elena isi exprima tot mai zgomotos dezaprobarea fata de masurile de austeritate si privatizarile impuse de institutiile financiare internationale. "Pentru a trece la plata urmatoarei transe, trebuie sa fim siguri ca parlamentul elen va da votul de incredere guvernului si va sustine programul, asa ca decizia va fi luata la inceputul lunii iulie", a declarat ministrul belgian al Finantelor, Didier Reynders.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
imprumut,
criza,
finantare,
zona euro
/actualitate/grecia-nu-va-primi-urmatoarea-transa-daca-nu-va-lua-noi-masuri-de-austeritate-8362512
8362512
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.