Grecia, nevoită să renunţe la euro dacă nu va obţine al doilea acord de finanţare internaţională

Postat la 03 ianuarie 2012 6 afişări

Grecia va fi nevoită să părăsească zona euro dacă nu va reuşi să obţină un nou acord de finanţare internaţională, de 130 miliarde euro, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al guvernului elen Pantelis Kapsis.

"Acordul de finanţare externă trebuie semnat, altfel vom ieşi de pe pieţe, vom ieşi din euro. Situaţia va fi mult mai grea", a declarat Kapsis la Skai TV.

Grecia încearcă să ajungă la o înţelegere cu FMI, Comisia Europeană şi deţinătorii privaţi de obligaţiuni privind detaliile acordului de finanţare externă. Guvernul elen are următoarea scadenţă semnificativă în martie, riscând intrarea în insolvenţă dacă nu va obţine până atunci un împrumut extern.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Grecia,
euro,
finanţare internaţională
/actualitate/grecia-nevoita-sa-renunte-la-euro-daca-nu-va-obtine-al-doilea-acord-de-finantare-internationala-9122324
9122324
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.