Grecia naţionalizează o bancă mică, anchetată pentru spălare de bani

Postat la 10 octombrie 2011 8 afişări

Banca centrală a Greciei a anunţat, luni, că a activat un fond de salvare pentru Proton Bank, naţionalizând efectiv mica instituţie de credit anchetată pentru posibila încălcare a legilor împotriva spălării banilor.

Proton este prima bancă naţionalizată prin Fondul de Stabilitate Financiară, facilitate înfiinţată de autorităţile elene şi instituţiile finanicare internaţionale pentru băncile care trebuie să se recapitalizeze dar nu pot obţine fonduri de pe piaţă. Un purtător de cuvânt al guvernului de la Atena a declarat că statul nu are planuri de a naţionaliza şi alte instituţii de credit, Proton fiind un caz special. Decizia este motivată de problemele individuale ale Proton şi nu de criza severă a datoriilor care afectează Grecia, afirmă analiştii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
banci,
spalare de bani,
ancheta
/actualitate/grecia-nationalizeaza-o-banca-mica-anchetata-pentru-spalare-de-bani-8852975
8852975
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.