Grecia ar putea avea nevoie de alte două acorduri cu UE şi FMI

Postat la 11 septembrie 2013 29 afişări

Grecia ar putea avea nevoie de alte două acorduri de finanţare externă de la creditorii internaţionali - UE, FMI şi BCE - având în vedere revenirea foarte lentă a economiei dintr-o criză prelungită, a declarat miercuri preşedintele băncii centrale a Belgiei, Luc Coene.

Grecia ar putea avea nevoie de alte două acorduri cu UE şi FMI

 Întrebat dacă partenerii din zona euro pregătesc un al treilea pachet de finanţare externă pentru Grecia, Coene a afirmat că va fi nevoie de cel puţin încă un acord.

"Este clar că problema grecească nu a ajuns la final. Vom încerca să facem eforturi suplimentare - cu siguranţă încă un acord, poate chiar două - şi vom vedea cum evoluează situaţia", a afirmat oficialul belgian la postul de radio RTBL, preluat de Wall Street Journal.

Coene este membru în Consiliul Guvernator al Băncii Centrale Europene.

Şeful băncii naţionale a Belgiei a adăugat că situaţia economică a Greciei traversează o perioadă de ameliorare, însă foarte lentă, iar rezolvarea problemelor ţării ar putea dura "mult mai mult timp".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grecia-ar-putea-avea-nevoie-de-alte-doua-acorduri-cu-ue-si-fmi-11313791
11313791
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.