Grecia ar putea achita obligaţiunile investitorilor care nu au participat la restructurarea datoriei

Postat la 14 mai 2012 11 afişări

Ministerul de Finanţe din Grecia a propus ca statul să plătească sumele datorate deţinătorilor de obligaţiuni care au refuzat să participe la restructurarea datoriei, au declarat doi înalţi oficiali din guvernul de la Atena, citaţi de Wall Street Journal.

Grecia are pe 15 mai scadente obligaţiuni în valoare de 450 de milioane de euro, care nu au fost incluse în procesul de restruturare. Autorităţile elene, după negocieri cu creditorii privaţi cu obligaţiuni emise de guvernul de la Atena, au şters circa 100 de miliarde de euro din datoria ţării. Investitori cu obligaţiuni în valoare de câteva miliarde de euro, aflate sub incidenţa legii altor state decât Grecia, au refuzat, însă, să participe. Potrivit unor surse, propunerea de plată a fost transmisă biroului premierului Lucas Papademos, care înaintea unei decizii urma să se consulte cu şeful statului şi cu liderii partidelor politice.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grecia-ar-putea-achita-obligatiunile-investitorilor-care-nu-au-participat-la-restructurarea-datoriei-9622836
9622836
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.