Grecia acordă rezidenţă străinilor care investesc peste 250.000 de euro în piaţa imobiliară locală

Postat la 22 aprilie 2013 18 afişări

Grecia va acorda drept de rezidenţă străinilor care investesc peste 250.000 de euro în achiziţia sau închirierea unei proprietăţi, parte a unui plan de revigorare a sectorului imobiliar şi de a încuraja turismul.

Grecia acordă rezidenţă străinilor care investesc peste 250.000 de euro în piaţa imobiliară locală

 Măsura, aprobată săptămâna trecută de parlament, a fost susţinută puternic de companiile din sectorul imobiliar, ca urmare a cererii din străinătate, mai ales din China, Rusia şi ţări arabe.

Astfel de procedee sunt deja în vigoare în state europene precum Ungaria, Portugalia şi Spania.

Investitorii în piaţa imobiliară din Grecia vor putea scăpa de procesul birocratic foarte dificil al obţinerii dreptului de intrare şi şedere în zona Schengen, notează AFP.

Permisul va fi acordat de Atena pentru 5 ani cu posibilitatea de a fi reînnoit. Posesorul va avea dreptul de a călători liber şi de a sta până la 3 luni în zona Schengen, însă nu va avea şi dreptul de a munci.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grecia-acorda-rezidenta-strainilor-care-investesc-peste-250-000-de-euro-in-piata-imobiliara-locala-10780529
10780529
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.