Grecia a ajuns la un acord cu instituţiile financiare internaţionale

Postat la 08 iulie 2013 50 afişări

Guvernul elen a ajuns la o înţelegere cu misiunea Comisiei Europene, Băncii Centrale Europene şi Fondului Monetar Internaţional în ceea ce priveşte măsurile de politică economică şi financiară necesare pentru a garanta atingerea obiectivelor din acordul de finanţare externă.

Grecia a ajuns la un acord cu instituţiile financiare internaţionale

 "Misiunea şi autorităţile au convenit că perspectiva macroeconomică corespunde, în linii mari, proiecţiilor din program, cu posibilitatea unei reveniri treptate la creştere economică anul viitor. Perspectiva rămâne însă incertă", se arată într-un comunicat transmis luni de Comisia Europeană (CE).

În timp ce guvernul a înregistrat progrese importante, implementarea politicilor convenite în acord este în urma calendarului în unele zone, notează CE.

Astfel, autorităţile elene s-au angajat să întreprindă "acţiuni corective" pentru a asigura încadrarea în ţintele fiscale pentru 2013-2014 şi pentru a aduce în acest an la echilibru deficitul primar al bugetului (care exclude plăţile în contul dobânzilor datoriei de stat - n.r.), se spune în comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grecia-a-ajuns-la-un-acord-cu-institutiile-financiare-internationale-11109175
11109175
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.