Grecia a adoptat un buget de austeritate drastic pentru 2012: Impozite mai mari, salarii mai mici şi concedieri

Postat la 07 decembrie 2011 8 afişări

Parlamentul grec a adoptat în noaptea de marţi spre miercuri un buget de austeritate drastic pentru 2012, mizând pe o reducere puternică a deficitului public şi un al cincilea an consecutiv de recesiune, care marchează hotărârea Atenei de a rămâne în zona euro.

Pentru a reuşi să realizeze un excedent primar de 1,1 la sută în 2012, un obiectiv ambiţios ţinând cont de recesiunea profundă pe care o traversează ţara, Grecia trebuie să fie "hotărâtă" şi "sistematică" în efortul său, altfel istoria nu o va ierta, a declarat premierul Lucas Papademos, în faţa deputaţilor. Guvernul de coaliţie (socialişti, dreapta, extrema-dreaptă), care putea conta teoretic pe 255 de voturi din totalul de 300 din Parlament, a obţinut 258 de voturi în favoarea acestui buget, din totalul de 299 de votanţi, 41 de deputaţi exprimându-se împotrivă, potrivit rezultatelor oficiale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
atena,
masuri,
austeritate,
impozite,
salarii
/actualitate/grecia-a-adoptat-un-buget-de-austeritate-drastic-pentru-2012-impozite-mai-mari-salarii-mai-mici-si-concedieri-9036849
9036849
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.