Grapini: Este posibil ca impozitul forfetar să fie aplicat din semestrul al doilea

Postat la 11 ianuarie 2013 56 afişări

Ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediu de Afaceri, Maria Grapini, a declarat vineri că impozitul forfetar s-ar putea aplica din semestrul al doilea al acestui an, dacă studiul privind impactul măsurii va fi finalizat în primul trimestru.

"În semestrul II ar putea fi aplicat impozitul forfetar, dacă ne mişcăm repede, adică să terminăm studiul de impact în primul trimestru. Studiul a început şi trebuie să îl terminăm în primul trimestru. Dacă nu, nu-l vom putea aplica în acest an", a spus Grapini într-o conferinţă de presă.

Ea a arătat că în prezent consilierii ministerului stabilesc numărul de restaurante, pensiuni, baruri şi alte structuri care ar putea intra sub incidenţa impozitului.

"Nimeni nu a spus că se aplică de mâine. Introducerea se va face după realizarea unui studiu de impact. Nu va fi aplicat în primul semestru pentru că nu se poate, trebuie realizate studii de impact de către noi şi de Ministerul Finanţelor. Trebuie să ştii câte baruri sunt, câte restaurante, câte pensiuni. Consilierii culeg date pentru a avea un fond de calcul. În alte ţări se aplică la 27 de servicii, probabil că nu vor fi toate", a spus Grapini.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Grapini,
forfetar,
impozit
/actualitate/grapini-este-posibil-ca-impozitul-forfetar-sa-fie-aplicat-din-semestrul-al-doilea-10453354
10453354
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.