Grapini: Am găsit o soluţie pentru a relua la sfârşitul lunii ianurie plăţile pe POSCCE

Postat la 11 ianuarie 2013 12 afişări

Ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediul de Afaceri, Maria Grapini, a declarat vineri, că de la sfârşitul lunii ianuarie, întreprinzătorii vor primi banii pentru proiectele implementare din fonduri UE prin programul POSCCE, plăţi de peste 500 de milioane de lei având întârzieri de peste un an.

"Una din preocupările mele a fost să văd cum deblocăm POSCCE, pe care l-am preluat blocat. Sunt 500 milioane de lei care trebuie plătiţi, cu întârzieri cu peste un an la unii întreprinzatori. Ei nu au nicio vină, au făcut cheltuieli, au luat credite şi nu le vin banii doar pentru că la organismul de intermedire au fost probleme. În urma unei discuţii cu ministrul Bugetului, cel al Finanţelor şi cel al Fondurilor Europene am găsit o soluţie ca la sfârşitul lunii ianuarie să începem să facem plăţile", a spus Grapini, într-o conferinţă de presă.

Astfel, fondurile ar putea fi plătite prin CEC şi Eximbank, după un model aplicat în Polonia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Grapini,
POSCCE,
plăţi
/actualitate/grapini-am-gasit-o-solutie-pentru-a-relua-la-sfarsitul-lunii-ianurie-platile-pe-poscce-10453366
10453366
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.