GRAFICUL SĂPTĂMÂNII: Relansarea economică în Europa de Est se amână

Postat la 10 iunie 2012 20 afişări

Agenţia de rating Fitch apreciază că rata de creştere medie ponderată a PIB în CEE-10 se va reduce de la 3,1% în 2011 la 1,6% în 2012, ca efect al încetinirii similare a creşterii PIB în zona euro.

Opt dintre cele 10 ţări vor consemna creştere, Cehia va stagna, Ungaria va avea o mică scădere a PIB. Cu excepţia atragerii fondurilor europene, procesul de consolidare fiscală din Est va face puţin probabilă o contribuţie a fondurilor publice la relansarea economiei, crede Fitch. Exporturile nu vor mai putea fi un motor major în 2012-2013, iar cererea internă nu-şi va reveni atâta vreme cât şomajul nu se reduce şi creditul nu creşte, respectiv cel mai devreme în 2013.

Sursa: Fitch Ratings, Eurostat

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-relansarea-economica-in-europa-de-est-se-amana-9727194
9727194
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.