GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Prognoze tot mai bune pentru 2013

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 07 iulie 2013 353 afişări

Atât Erste Bank, cât şi ING Bank au ridicat prognoza de creştere economică a României pentru acest an la 2,2% (de la 1,8%, respectiv 1,6%), atât ca efect al revizuirilor succesive ale cifrelor furnizate de INS, dar şi ca efect al creşterii şanselor ca anul agricol să fie bun.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Prognoze tot mai bune pentru 2013

Conform Erste, eforturile de consolidare fiscală de până acum oferă autorităţilor un respiro binevenit, iar ING notează că, în ciuda faptului că motorul cererii interne nu şi-a revenit, exporturile au mers bine, contribuind la reducerea deficitului comercial la 1,7 mld. euro în primele patru luni, de la 2,6 mld. euro anul trecut.

Expansiunea exporturilor în afara spaţiului UE a contribuit în proporţie de 55% la ajustarea deficitului comercial, remarcă ING, ceea ce înseamnă că un factor de risc luat în considerare  regulat de analişti pentru economiile estice - dependenţa de exporturile către zona euro - a putut fi depăşit.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-prognoze-tot-mai-bune-pentru-2013-11105923
11105923
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.