GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Poate rectificarea bugetară să ajute consumul?

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 28 iulie 2013 66 afişări

Guvernul urmează să aprobe în această săptămână rectificarea bugetului, care ar trebui să facă posibilă reducerea TVA la pâine din septembrie, dacă această măsură va fi aprobată de FMI.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Poate rectificarea bugetară să ajute consumul?

Pentru moment, decizia politică a USL de a reduce TVA la pâine, deşi eficienţa ei pentru economie e incertă, rămâne încă susţinut de argumentele Guvernului că nu se va depăşi ţinta de deficit bugetar, deşi în prima jumătate a anului, creşterea veniturilor bugetare a fost de numai 4,8%, faţă de o ţintă de 9%.

Statul continuă să aştepte pentru acest an o creştere economică solidă (2,5%, conform ministrului Vosganian), însă susţinută de agricultură şi de exporturi, în timp ce toţi comentatorii atrag atenţia că nu se poate vorbi de o creştere fără relansarea durabilă a consumului intern, care depinde direct de încrederea consumatorilor. După primele cinci luni, deficitul bugetar se situa la 1,05% din PIB.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-poate-rectificarea-bugetara-sa-ajute-consumul-11168921
11168921
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.