GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Numai IMM din Spania sau Italia să nu fii

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 12 mai 2013 56 afişări

Preşedintele BCE, Mario Draghi, i-a cam dezamăgit pe cei care aşteptau măsuri neconvenţionale radicale de susţinere a pieţelor financiare, pe lângă recenta reducere a ratei dobânzii de refinanţare de la 0,75% la noul minim de 0,5%.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Numai IMM din Spania sau Italia să nu fii

Draghi a asigurat că banca va continua furnizarea de lichiditate ieftină pe termen lung băncilor cel puţin până în iulie 2014, ceea ce ar trebui să fie liniştitor pentru instituţiile financiare afectate de criză. El a repetat că banca e gata să reducă în iunie ratele dobânzilor la depozite, ca una dintre opţiunile posibile de relaxare monetară; faptul că euro s-a depreciat, evident, după anunţul său a fost interpretat pur şi simplu ca o tentativă de a mai scădea din valoarea euro.

Fapt e că, dincolo de astfel de speculaţii, economia reală suferă în continuare: BCE a anunţat că e abia în stadiul dinainte de a începe consultări cu CE, BEI şi alte instituţii, spre a pune la punct până în iunie un plan de reducere a disparităţii între dobânzile la creditele pentru IMM pe ansamblul zonei euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-numai-imm-din-spania-sau-italia-sa-nu-fii-10871759
10871759
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.