GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Dezavantajul de a fi vecin cu zona euro

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 28 aprilie 2013 75 afişări

Majoritatea economiilor din Europa şi Asia Centrală au încheiat cu plus anul trecut, cu o rată medie de creştere de 2,5%, care va urca la 2,9% în 2013, estimează Banca Mondială.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Dezavantajul de a fi vecin cu zona euro

Redresarea după criză va fi rămâne însă lentă şi inegală, în special în Europa de Vest, unde şomajul şi lipsa de competitivitate vor crea în continuare probleme de incluziune socială, dar şi probleme pentru ţările din afara zonei euro.

"Cu cât o ţară este mai aproape de zona euro, în special de partea de sud a acesteia, cu atât impactul crizei se va simţi mai pronunţat, având în vedere că zona euro este pentru astfel de ţări principala piaţă de export, sursă de fluxuri bancare, investiţii străine directe şi transferuri de bani de la lucrătorii migranţi", apreciază Philippe Le Houérou, vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru regiunea Europa - Asia Centrală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRAFICUL SĂPTĂMÂNII
/actualitate/graficul-saptamanii-dezavantajul-de-a-fi-vecin-cu-zona-euro-10811880
10811880
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.