GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Cum s-au ieftinit locuinţele

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 02 iunie 2013 178 afişări

Preţurile locuinţelor au continuat să scadă în primul trimestru, iar tendinţa de ieftinire era aşteptată să continue şi în trimestrul al doilea, conform ultimului sondaj privind creditarea efectuat în rândul băncilor, publicat în această săptămână.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Cum s-au ieftinit locuinţele

Băncile au raportat în primul trimestru o cerere constantă de credite imobiliare noi, contrar aşteptărilor de reducere a acesteia, iar pe termen scurt prognozează o evoluţie similară a cererii de credite pentru cumpărarea de terenuri şi locuinţe. Gradul mediu de îndatorare s-au modificat foarte puţin, situându-se în jur de 47% pentru creditele nou acordate, respectiv 50% la nivelul întregului portofoliu de credite imobiliare.

Apartamentele cu două camere vor rămâne şi în perioada următoare vedetele pieţei imobiliare, cu aproximativ 33% din numărul total de tranzacţii planificate, urmate de apartamentele de 3 camere, cu 21% din numărul de tranzacţii, respectiv de vile/case, cu 15% din numărul tranzacţiilor, conform unui studiu efectuat de BCR împreună cu peste 200 de parteneri agenţii şi dezvoltatori imobiliari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-cum-s-au-ieftinit-locuintele-10918300
10918300
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.