GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Bunii-platnici (buni de plată) ai Europei de Est

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 20 ianuarie 2013 38 afişări

Într-o serie de ţări din Est, situaţia finanţelor şi a necesarului de finanţare vor fi dominate în 2013-2014 de calendarul rambursărilor de credite către instituţiile financiare internaţionale, în primul rând către FMI, constată agenţia de rating Fitch.

Dacă Letonia a anunţat lichidarea datoriei către FMI până la finele lui 2012, ceea ce reflectă forţa ei financiară actuală, alte ţări rămân să plătească în cursul acestui an: Serbia, România şi Ucraina sunt pe cale să încheie noi acorduri cu Fondul, în timp ce Ungaria cel mai probabil nu va reuşi să încheie un nou acord cu FMI în cursul lui 2013.

Fitch nu anticipează modificări de rating în 2013 pentru aceste ţări, apreciind că perspectiva de rating pentru Europa Emergentă este stabilă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-bunii-platnici-buni-de-plata-ai-europei-de-est-10498496
10498496
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.