GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. A venit nadirul recesiunii?

Postat la 09 decembrie 2012 24 afişări

Recesiunea în zona euro "ar putea să fi atins deja punctul de nadir" - cu alte cuvinte, e posibil să fi atins deja punctul cel mai de jos, de la care nu mai urmează decât revirimentul, conchid economiştii firmei de cercetare a pieţei Markit, în ultimul buletin de conjunctură.

Purchasing Managers Index (PMI), indicele realizat pe baza sondajului în rândul directorilor de achiziţii din industrie şi servicii din zona euro, a ajuns în noiembrie la 46,5 puncte, faţă de 45,7 în octombrie, pentru a zecea lună consecutiv când se situează sub pragul "neutru" de 50 de puncte.

"Recesiunea pare să se fi adâncit în ultimul trimestru, însă sunt semne că activitatea de business se ameliorează, în special în servicii", arată studiul Markit. Irlanda a fost singura ţară din zona euro unde valoarea indicelui a trecut de 50 de puncte, în timp ce Franţa, Italia şi Spania rămân în teritoriu negativ, însă în ultimele două, scăderea deja a început să fie mai moderată decât în ultimele luni.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-a-venit-nadirul-recesiunii-10378988
10378988
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.