Gorbaciov: "Legile noi, un atac asupra cetăţenilor ruşi". Fostul lider sovietic îl critică dur pe Putin

Postat la 07 martie 2013 15 afişări

Mihail Gorbaciov a denunţat legi noi adoptate de Rusia drept un "atac la adresa drepturilor cetăţenilor", îndemnându-l pe Vladimir Putin să "nu se teamă de popor" şi criticând cercul de apropiaţi ai preşedintelui rus, apreciind că este plin de "hoţi şi oficiali corupţi", relatează BBC News Online.

Gorbaciov: "Legile noi, un atac asupra cetăţenilor ruşi". Fostul lider sovietic îl critică dur pe Putin

 Fostul lider sovietic a declarat, în acest interviu acordat postului britanic, că a fost "uimit" de numărul de legi controversate adoptate în Rusia după întoarcerea lui Putin la Kremlin. "Firul comun tuturor (acestor legi) este un atac asupra drepturilor cetăţenilor", a declarat el pentru BBC. "Pentru Dumnezeu, nu trebuie să te temi de poporul tău", îl îndemană fostul lider sovietic pe actualul preşedinte.

Între legile denunţate de Gorbaciov se află cele ce prevăd amenzi pentru proteste neautorizate, înăspresc pedepsele pentru defăimare şi extind definiţia trădării şi impun restricţii pe Internet.

"Ceea ce vor şi aşteaptă oamenii de la preşedintele lor este să restabilească un dialog deschis şi direct cu ei. El (Putin) nu ar trebui să se simtă ofensat de acest lucru", continuă Gorbaciov. "El ar trebui să se concentreze asupra încercării de a scoate Rusia din situaţia dificilă în care se află", a adăugat fostul preşedinte.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/gorbaciov-legile-noi-un-atac-asupra-cetatenilor-rusi-fostul-lider-sovietic-il-critica-dur-pe-putin-10652652
10652652
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.