GOOGLE vrea să construiască propria reţea wireless, la care să aibă acces un miliard de oameni

Postat la 27 mai 2013 38 afişări

Google dezvoltă planuri pentru construcţia propriei sale reţele wireless, pe pieţele emergente, la care să aibă acces un miliard de oameni care nu dispun în prezent de Internet.

GOOGLE vrea să construiască propria reţea wireless, la care să aibă acces un miliard de oameni

 Operatorul celui mai mare motor de căutare pe Internet la nivel mondial a dezvoltat o tehnologie wireless pe care speră să o folosească în colaborare cu companii locale din Asia de Sud-Est şi Africa Sub-Sahariană, potrivit publicaţiei Wall Street Journal, citată de Business Insider.

Google intenţionează să folosească pentru această reţea frecvenţe rezervate companiilor de televiziune. Totodată, compania a dezvoltat baloane şi alte dispozitive aeriene care pot transmite semnale pe suprafeţe de sute de kilometri pătraţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/google-vrea-sa-construiasca-propria-retea-wireless-la-care-sa-aiba-acces-un-miliard-de-oameni-10902862
10902862
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.