Google va plăti 500 milioane dolari pentru închiderea unei investigaţii în SUA privind publicitatea

Postat la 25 august 2011 6 afişări

Google a acceptat să plătească 500 de milioane de dolari în Statele Unite, una dintre cele mai mari penalizări de acest tip din SUA, pentru închiderea unei investigaţii legate de permisiunea dată farmaciilor canadiene de a-şi promova produsele pe site-ul său.

Suma reprezintă veniturile aduse Google de anunţurile publicitare ale farmaciilor canadiene, precum şi veniturile obţinute de acestea din vânzările pe piaţa americană, a anunţat Departamentul de Justiţie. Google a constituit anterior un provizion în această sumă, pentru un posibil acord privind practicile în domeniul publicităţii. Anunţurile publicitare incriminate au condus în SUA la importuri ilegale de medicamente, controlate şi necontrolate, care se comercializează cu prescripţie medicală.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
google,
inchidere,
investigatie,
sua
/actualitate/google-va-plati-500-milioane-dolari-pentru-inchiderea-unei-investigatii-in-sua-privind-publicitatea-8650810
8650810
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.