Google ştie mereu pe unde eşti. Cum poţi schimba acest lucru

Postat la 21 iulie 2021 267 afişări

Google ştie mereu pe unde eşti. Cum poţi schimba acest lucru

Dacă folosesţi orice aplicaţie Google, locaţia şi istoricul datelor tare ar putea fi stocate. Iată cum poţi dezactiva serviciile de localizare şi cum poţi şterge istoricul locaţiilor.

Ai oprit „Istoricul Locaţiilor” (Location History) din contul tău de Google, iar aplicaţiile companiei nu te mai pot urmări, nu? Nu chiar. În timp ce dezactivarea acestei setări sună ca şi cum ar opri compania din a verifica non-stop unde eşti, unele aplicaţii Google încă vă stochează datele despre locaţie, arată o investigaţie realizată în 2018 de Associated Press, scrie cnet.com.

Prin simpla deschidere a Google Maps sau folosirea Google pe orice platformă pentru o căutare salvează locaţia aproximativă cu un marcaj.

Totuşi, de la această investigaţia din 2018, Google a făcut mai uşor să controlezi ce locaţie şi alte date sunt salvate şi ce informaţii sunt şterse cu funcţii precum Datele dvs. din Hărţi şi Căutare, care vă oferă acces rapid la comenzile de locaţie. Trebuie doar să ştii unde să cauţi.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
istoric,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.