GOOGLE şi APPLE fac primii paşi în războiul pentru supremaţia în maşină: Ce pregătesc giganţii IT pentru AUTOMOBILUL INTELIGENT

Postat la 31 decembrie 2013 284 afişări

Google şi Apple, doi dintre protagoniştii transformărilor din ultimii ani în industria IT, se pregătesc să deschidă un nou front, vizând supremaţia în maşină odată cu apariţia "automobilului inteligent", potrivit Wall Street Journal.

GOOGLE şi APPLE fac primii paşi în războiul pentru supremaţia în maşină: Ce pregătesc giganţii IT pentru AUTOMOBILUL INTELIGENT

 Săptămâna viitoare, la expoziţia Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, GOOGLE şi producătorul german de automobile premium AUDI, parte a grupului Volkswagen, vor anunţa că dezvoltă sisteme de entertainment şi informaţii destinate autoturismului, bazate pe sistemul de operare Android, au declarat pentru WSJ surse apropiate situaţiei.

De asemenea, Google şi Audi vor anunţa colaborări cu alte companii din industria auto şi sectorul IT, printre care şi producătorul american de cipuri grafice Nvidia, pentru a impune Android ca soluţie software de top în automobilul viitorului, au continuat sursele citate.

Tehnologia pregătită de Google şi Audi ar urma să ofere conducătorului auto şi pasagerilor acces la muzică, navigaţie, aplicaţii şi servicii într-un mod similar cu experienţa de utilizare a smartphne-urilor Android, potrivit aceloraşi persoane.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/google-si-apple-fac-primii-pasi-in-razboiul-pentru-suprematia-in-masina-ce-pregatesc-gigantii-it-pentru-automobilul-inteligent-11837650
11837650
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.