Google plăteşte Apple 1 mld. $ pentru a rămâne motorul de căutare implicit pe iPhone şi iPad

Autor: Andreea Anghel Postat la 13 februarie 2013 9 afişări

Compania americană Google va plăti 1 miliard de dolari (746 milioane de euro) companiei Apple în 2014, pentru a rămâne motorul de căutare implicit pentru dispozitivele cu sistem de operare iOS, potrivit unui raport al gigantului financiar Morgan Stanley.

Google plăteşte Apple 1 mld. $ pentru a rămâne motorul de căutare implicit pe iPhone şi iPad

Compania americană Google va plăti 1 miliard de dolari (746 milioane de euro) companiei Apple în 2014, pentru a rămâne motorul de căutare implicit pentru dispozitivele cu sistem de operare iOS, potrivit unui raport al gigantului financiar Morgan Stanley. Suma a crescut semnificativ de la 82 milioane de dolari cât plătea Google către Apple în 2009 datorită modelului de plată pe dispozitiv, care presupune  plata unei anumite sume de bani pentru fiecare dispozitiv iOS care are Google instalat ca motor implicit de căutare pe internet. Anul acesta Google va plăti Apple 877 milioane dolari (654,33 mil.euro).Cifrele arată că pentru fiecare dolar pe care Google îl câştigă de pe urma publicităţii şi colectării de date prin sistemele de operare iOS, Apple primeşte 0,75 de cenţi. De asemenea, Google plăteşte anul acesta 300 de milioane de dolari (223,83 mil.euro) companiei Mozilla pentru  ca motorul de căutare pe internet Google să fie accesat automat odată cu deschiderea browserului de internet Firefox de pe computere dar şi de pe viitoarele gadgeturi mobile cu sistem de operare Firefox OS.

Mai multe stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
google,
cautare,
ipad,
iphone
/actualitate/google-plateste-apple-1-mld-s-pentru-a-ramane-motorul-de-cautare-implicit-pe-iphone-si-ipad-10560585
10560585
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.